Ideasta yritykseen

Rüppell-otsonaattorin valmistaja on Mend Electronics Finland Oy, joka sijaitsee Pirkkalassa Pirkanmaalla. Mend Electronics perustettiin Rüppell-tuotteen valmistajaksi ja jakelijaksi vuonna 2016.

Arvolupauksemme

Yrityksemme tavoitteena on myydä merkittäviä elektroniikkatuotteita, joilla saavutetaan tuotetun suoran lisäarvon lisäksi myönteinen vaikutus myös yhteiskuntaan. Käytämme ainoastaan laadukkaita ja testattuja komponentteja laitteissamme – vaikka se ei ole välttämättä rahallisen tuoton kannalta järkevää. Emme halua olla osallisena globaalia kertakäyttökulttuuria.

Käytämme lähituotantoa Suomessa niin paljon kuin se on mahdollista. Nykyinen tuotteemme Rüppell suunnitellaan ja valmistetaan Pirkanmaan lähiseudulla.

Tarinamme

Itse Rüppelin tarina alkoi vuonna 2014, kun tuttavamme vene oli talven jäljiltä homehtunut. Tuttavamme pesi ja hinkkasi pinnat kolmeen kertaan sisätilasta, mutta vene haisi edelleen homeelle. Tosin eri pesuaineiden ansiosta myös sitruunalle :).

Kehitystiimimme henkilö ehdotti, että tila otsonoitaisiin. Tästä innostuneena hän tilasi komponentit ja kolmen viikon kuluttua syntyi otsonaattori vanhaan tietokonekoteloon. Otsonaattori vietiin veneeseen ja annettiin olla päällä kaksi tuntia. Tuttavamme ihmetykseksi kaikki hajut olivat poissa. Ainoastaan otsonin raikas tuoksu jäi jäljelle.

Näimme otsonoinnissa ison potentiaalin moniin eri haju-, bakteeri- ja homeongelmiin, joten päätimme kehittää kaupallisen version otsonaattorista. Tuotteen nimeksi tuli pitkän pohdinnan jälkeen Rüppell. Rüppell-nimi viittaa suomukorppikotkaan, joka lentää korkealla yli kymmenen kilometrin korkeudessa – lähellä maapallon omaa otsonikehää.