Usein kysyttyjä kysymyksiä

Otsonaattori

Mitä Rüppell maksaa ja mistä voin ostaa?

Rüppelin ovh. hinta on 490,00 € (sis. 24 % alv.). Tällä hetkellä myymme suoraan yrityksille tuotteitamme laskulla. Kuluttajakauppaa teemme ainoastaan ennakkomaksulla. Voitte olla yhteydessä sales@ruppell-ozonator.com, jos olette kiinnostuneista ostamaan laitteen.

Miksi ylipäätänsä otsonoida?

Otsonointi on yksi tehokkaimpia tapoja poistaa hajuja, bakteereita ja homeitiöitä tiloista. Otsoni on erittäin hellävarainen pinnoille ja isommatkaan otsonimäärät ja toistokerrat eivät pilaa materiaaleja. Laite ei käytä toimiakseen kemiallisia aineita.

Onko otsonointi vaarallista?

Ei ole. Laitteen mukana tulee kattavat ohjeet, miten Rüppell-otsonaattoria tulee käyttää ja missä tiloissa. Rüppell on läpäissyt tarvittavat sähköturvallisuustestaukset ja myös laitteen otsonipitoisuus on mitattu otsonimittauslaitteistolla. Jos noudattaa ohjeita niin otsonaattorin käytöstä ei ole mitään vaaraa käyttäjille tai ulkopuolisille.

Laitteita on tällä hetkellä käytössä erilaisissa yrityksissä ja myös yksityishenkilöillä. Rüppellia on myös testattu monissa eri lokaatioissa mm. kerrostaloasunnot, mökit, omakotitalot, autot, merikontit, vaatekomerot, antiikkiliikkeet, kellarit, jne… Erilaisia haittoja ei ole syntynyt missään testioloissa. Ei materiaaleille eikä myöskään ihmisille.

Miten Rüppell-otsonaattori toimii?

Rüppelin toiminta perustuu korkeajännitteiseen koronapurkaukseen. Laitteessa on keraamilevyt joihin syötetään korkeajännite, joka synnyttää ns. koronapurkauksen. Koronapurkaus hajottaa happimolekyylin puoliksi, jolloin syntyy kaksi vapaata happiatomia. Nämä yksittäiset atomit tarttuvat happimolekyyleihin luonnollisesti muodostaen kolmen happiatomin molekyylin otsonin. Nämä otsonimolekyylit tarttuvat pintoihin, jotka ns. hapettavat molekyylejä ja eliöitä. Eli varsinaisesti Rüppell ei tuota otsonia vaan pilkkoo olemassa olevia happimolekyylejä kahtia ja nämä pilkotut happimolekyylit muodostavat otsonia luonnollisesti.

Mitä on otsoni?

Otsoni on normaali ilmakehässämme oleva kaasu, jota on ilmastossamme jatkuvasti pieniä määriä. Otsoni on molekyyli, jossa on kolme happiatomia. Otsonoinnin teho perustuukin siihen, että otsonimolekyyli luovuttaa helposti yhden happiatomin pois ja tällöin otsoni toimii hapettimena.

Sisältääkö Rüppell lisäaineita?

Ei sisällä. Rüppell tuottaa otsonia täysin sähköisesti, kuten edellä mainittiin.

Otsoni ilmakehässä

Keinotekoisen otsonin tuottoa ei pidä sekoittaa maapallon otsonikerrokseen ja erilaisiin ympäristöhaittoihin. Pelkästään yksi salama tuottaa miljoonakertaisesti Rüppell-otsonaattorin verran otsonia.

Hajut palaavat tiloihin…

Jos hajut palaavat jatkuvasti tiloihin niin silloin on mietittävä tarkemmin, mistä haju aiheutuu. Otsonointi ei poista hajun alkuperäistä lähdettä.

Käyttö ja turvallisuus

Otsonointi-sivullamme on tarkemmin kerrottu miten Rüppelia käytetään. Sivulta löytyvät myös käyttöohjeet.